Asentovirheen korjattuani aloimme harjoitella kevyen ravin välissä lyhyitä harjoitusravipätkiä. Ravi pidettiin koko ajan tasaisen hyvänä. Harjoitusravia mentiin välissä vain niin lyhyt pätkä kuin tuntui hyvältä. Minun oli kiinnitettävä huomiota, etten kippaa eteenpäin. Harjoitusravissa kellutaan ikään kuin aalloilla, vatsalihakset töihin ja myös kyljet jämäkkinä. Olin iloinen, että aloin oppia istumaan alhaalla tässä uudessa isommassa ravissa. Onnekseni en ole mennyt paljon harjoitusravia, koska olin aina mennyt sitä liian pienessä, huonossa ravissa, mikä ei tietenkään ole hyväksi hevoselle.
Laukkatyöskentelyssä menimme vastalaukkaharjoitusta. Tässä oli tärkeä säilyttää laukanpuoleinen sisäistuinluu eli lantion asento oikeana. Laukan piti pyöriä eteenpäin vastalaukassakin. Laukassa ratsastajan ulkojalka säätelee askeleen pituutta. Laukkatyöskentely parantaa käynnin laatua. Vastalaukka sujui hyvin molempiin suuntiin. Oikeassa vastalaukassa tuntui, että hevonen hiukan kaatuu sisällepäin. Saimmekin läksyksi harjoitella erityisesti oikeaa vastalaukkaa. Vasen vastalaukka oli oikein hyvä kuulemma parempi kuin monella helppoa A:ta kisaavalla.
Lopuksi menimme vielä harjoitusravia ympyrällä ja nostimme muutaman kerran laukan sisäistuinluuta käyttäen. Laukannostot olivat oikein pyöreät ja hyvät, kun ne tehtiin hyvästä ravista. Laukan jälkeen ravi on kuulemma parhaimmillaan. Olen aikaisemmin kokenut laukan jälkeisen ravin vaikeaksi, koska olen tosiaan ottanut sen liian pieneksi. Nyt laukan jälkeen oli kohtuullisen helppo istua harjoitusravia, kun antoi sen edetä rennosti eteenpäin.
Loppukäyntiin siirryttyämme hevoseni käynti oli todella hyvää. Irtonaista, reipasta käyntiä sellaista kuin käynnin kuuluu olla. Olin jälleen kerran erittäin tyytyväinen tuntiin. Oikean vastalaukan lisäksi saimme läksyksi käydä kerran viikossa käynnissä kahlaamassa lumihangessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti